Trega Home Trega Home
Trega Home
Български English Deutsch Русский
Търси
продукти  |  за нас  |  партньори  |  сертификати  |  полезни връзки  |  контакти



  Новини
»
 Още

»
 Още


Уеб дизайн
ПРОЧИСТВАЩИ СИСТЕМИ ЗА
ТРЪБИ ДИАПАЗОН 2"-6"  
начало » продукти

Надуваеми прочистващи системи системи за тръби “ ARGWELD “®

      За изработка на висококачествена челна заварка на тръба към тръба и тръба към фитинги се изисква инертния газ да бъде осигурен вътре в отвора, за да се предпази заварката от окисление и прокапване в основата на заваръчния шев.
      Най-добрата проектирана система за това е ARGWELD® надуваемите прочистващи системи за тръби. Работата със системата е бърза, надеждна и лесна за употреба. Обема за прочистване се запазва малък в резултат на което се постига значително пестене на време и инертен газ.
      ARGWELD® надуваемите прочистващи системи за тръби се базират на една проста идея. Те се състоят от две защитни надуваеми прегради свързани с тръбичка. Тръбичката пренася газа за надуване на преградите и освобождава клапата за да се прочисти пространството между тях. 
      Системата се поставя вътре в тръбите между заваръчния шев,като всяка преграда трябва да обхване всяка от заваряваните тръби. Преградите се надуват и  образуват уплътнения от двете страни на заваръчния шев, след което налягането в системата отваря прочистващата клапа. Инертният газ изпълва пространството между преградите продухвайки въздуха. След което заваряването може да започне като инертния газ осигурява чисто и равномерно проникване в основата на шева. След това преградите се спадат и устройството се отстранява лесно.
      Тази единствена по рода си проектирана система означава, че се изисква само един входен отвор за двете надуваеми прегради и въвеждане на инертния прочистващ газ. Клапата за освобождаване може да бъде настроена за задействане при всякакъв желан поток на газа до 20 литра за минута. 
      Освобождаващата клапа може да бъде настроена за надуване на преградите и прочистване на вътрешното пространство едновременно всеки път.
      В сравнение с други методи на заваряване на тръби чрез прочистване на газа, ARGWELD® надуваемите прочистващи системи за тръби имат няколко забележителни предимства, които водят до големи спестявания на разходите.

  • Използване на по-малко инертен газ
    Обемът, който ще бъде прочистван е ограничен. За типични обхвати на тръбите количеството от използвания газ е по-малко от 2% от това което се изисква при стандартното прочистване.
  • Бързина при работа
    Системата е много бърза и лесна за инсталиране. Тя може да бъде позиционирана  много точно а преградите се надуват мигновено. Времето за прочистване е нищожно малко в сравнение с това, което се изисква при конвенционалните методи.
  • Лесно за употреба
    ARGWELD® прочистващите системи опростяват и улесняват процеса на прочистване с инертен газ. Обучението е минимално и води до направа на гладки и качествени заварки много бързо.
  • Подобряване  качеството на заварките
    Процесът e високо надежден. Той дава постоянни, повтарящи се контролирани висококачествени резултати.
  • Бърз срок на възвръщаемост
    ARGWELD® надуваемите прочистващи системи се самоизплащат в рамките  само няколко извършени заварки.

ПЕТ ПРОСТИ СТЪПКИ ЗА ПЕРФЕКТНИ РЕЗУЛТАТИ – ВСЕКИ ПЪТ

1.     ARGWELD® прочистващите системи се поставят на място използвайки позициониращи пръстени, и ако е необходимо допълнително въже или проводник за дa се издърпат в крайна позиция

2.     Преградите се надуват използвайки инертен газ.

3.     След като преградите са надути налягането в системата отваря прочистващата клапа. Въздушното пространство се прочиства от инертния газ, измествайки въздуха между преградите. След препоръчителното време за прочистване, заваряването може да започне.

4.     Докaто протича заваряването потока от инертен газ трябва да бъде поддържан

5.     Когато заваряването е завършило и заваръчния шев е леко охладен, преградите се изпразват и ARGWELD® се отстранява

Още една перфектно заварена тръба!

      Никога не използвайте прегради направени от подръчни материали за тапи, като картон или порести материи. Те съдържат много вода и въздух и подлагат вашата заварка на риск, което в крайна сметка ще ви струва повече пари.
      Използвайте подходящият инструмент за работа!
      Съществуват гама надуваеми системи за тръби с номинални диаметри от 50 мм (2") и повече. Тръбата между преградите е гъвкава.
      Предлат се и други варианти ARGWELD® прочистващи системи за специална употреба:

  • Свързващата тръбичка може да бъде скъсена за да се пригоди за специалнo разработени конструкции.
  • За тръби с високо загряване е на разположение система с термично покритие, която е комплектована с подходящо високотемпературно покритие.

Като алтернатива може да се използва по дълга свързваща тръбичка.

  • Единични прегради за затваряне само на единия край на тръбата.
  • Различни обхвати за тръби с размери на диаметрите под 200 мм.
  • Надуването и прочистването могат да бъдат контролирани отделно чрез два маркуча, за да се осигури промяна на налягането по време на заваряването.

Забележка: Един обхват на системите обхваща всички размери от дадена тръба.

ВРЕМЕ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ с ARGWELD®
(до 1% кислород)

      Чрез използването на ARGWELD® надуваемите прочистващи системи за тръби, основното предимство спрямо всяка друга система се получава от намаляването на времето за прочистване и изчакване, и в много по-малкото количество на използвания инертен газ. Конвенционалното прочистване ще изисква дебит от поне 24 литра/минута за по дълги периоди. Таблицата по-долу показва времето на прочистване за различните диаметри на тръби, за да се намали съдържанието на кислород във въздушното пространство до по-малко от 1% кислород.

Дължина на тръбата

Диаметър на тръбата

Нормално прочистване време при 24 литра/мин

ARGWELD®   време при 10литра/мин

10 м (33')

100 мм (4")

26 минути

1,5 минути

10 м (33')

200 мм (8")

83 минути

4 минути

10 м (33')

300 мм (12")

173 минути

8 минути

      Време за прочистване с Argweld® прочистваща система до съдържание на кислород 1 %.


   
   

 

продукти  |  за нас  |  партньори  |  сертификати  |  полезни връзки  |  контакти
      © Трега ООД   |   4001, Пловдив, ул."Атон" № 20   |   trega@plov.net